Nak tahu macam mana proses buat Kopi Tahi Musang? Ha... ni dia. Mula2, pekerja kutip biji kopi di pokok.
Kemudian, kumpul setempat, ramai2 pakat pisahkan/pilih kopi yang baik ke dalam bakul.
Hidangkan buah kopi yang terpilih buat musang tersayang. Buat sarapan, 'dinner' dan makan malam...
Nampaknya tak tahan tu. Terjelir2 lidah...Kecur air liurku...
Bukan seekor sahaja..Bahkan berekor-ekor. Berapa banyak ekor daa....
Emm....sodapnye...tak payah susah2 aku panjat pokok. Buang karan je...
Dah kenyang...Sampai masa apa lagi, buanglah...Ni la tahi aku(kata musang). Bukan main susah lagi nak keluar ni. sembelit...
Aik! Tahi aku pun ngkorang ambil? Ambil lah...Free aje aku bagi. Besok bawak makanan lagi ye..
Apalah diorang nak buat dengan tahi aku....
Biji kopi atau tahi musang yang dibersihkan dijemur.
Ini dia biji2 kopi tahi musang yang terpilih..
Ha ni lah Kopi Tahi Musang atau lebih dikenali dengan 'brand' COFFEE ALAMID=Phillipine Civet Coffee. Ladang Kopinya dari Jawa Timur tapi diproses jadi Kopi termahal di dunia dengan harga $600 satu paun di Filipina. Namanya juga dikenali dengan Kopi Luwak...
Ha,ha,....LAWAK betul la Kopi Luwak ni..Siapa sanggup minum ?
Ahad, 27 Disember 2009
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
1 ulasan:
Assalammualaikum....
salam ziarah...salam ukhuwah salam persahabatan...
Nak komen...nie geli lah nak minum kopi ntahi musang nie kan....x tahu lah orang lain....
wassalam....
Catat Ulasan